Bijna 60% van de inboedelverzekeraars beloont woningbeveiliging met lagere premie

Bijna 60% van de inboedelverzekeraars beloont woningbeveiliging met premiekorting
De vergeleken verzekeringsmaatschappijen en de betreffende kortingspercentages. © Inboedelverzekering Informatie Centrum

Bijna 60% van de verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden, beloont verzekerden die hun woning goed beveiligen. Het gemiddelde kortingspercentage is 13,3%. Dit blijkt uit een onderzoek onder 34 verzekeraars van het Inboedelverzekering Informatie Centrum, vergelijkingssite en informatieplatform.

Het is voor woningeigenaren verplicht om, bij het aangaan van een hypotheek, een opstalverzekering af te sluiten. Hierbij kunnen woningeigenaren kiezen voor een losse opstalverzekering of voor een woonverzekering, waarbij de inboedel ook is meeverzekerd. Het verzekeren van de inboedel heeft voor veel consumenten nog steeds een meerwaarde. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk aan brand en wateroverlast, maar ook aan inbraak.

Certificaat is voorwaarde
Van de verzekeraars biedt 58,8% een bepaalde vorm van korting aan wanneer een woning is beveiligd met de nodige certificaten, zoals het BORG-certificaat en/of het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De voorwaarden voor beide certificeringen verschillen onderling. Het is dus mogelijk dat verzekeraars verschillende beveiligingseisen stellen aan de woning.

Uit analyses blijkt dat de gemiddelde kostenpost van een inboedelverzekering tussen €10,- en €16,- per maand bedraagt. Een (maximale) korting van 20%, resulteert in een besparing van €40.- op jaarbasis.

Hoogste kortingspercentage
Kortingen op inboedelverzekeringen lopen bij verzekeraars uiteen van 5% tot 20%. De meeste verzekeraars bieden een korting van 10% of 15% wanneer de nodige veiligheidscertificaten zijn behaald. Verzekeraar Inshared biedt een kortingspercentage aan van 5%. ABN AMRO, Bruns ten Brink en Delta Lloyd bieden het hoogste kortingspercentage (20%) wanneer inbraakwerende maatregelen zijn genomen. 14 van de 34 vergeleken verzekeraars bieden geen korting aan op de inboedelverzekering.

Bron: Inboedelverzekering Informatie Centrum

 

GEEN REACTIES