Grote renteverschillen bij kredietverleners

Grote renteverschillen bij kredietverleners
© Pixabay

De rentepercentages bij persoonlijke leningen en doorlopend kredieten variëren sterk. Afhankelijk van het leenbedrag en het type lening kunnen de verschillen oplopen tot 4 procent. Consumenten kunnen per jaar gemiddeld 700 euro per jaar op een lening besparen, wanneer ze kritisch om zich heen kijken voor ze een lening afsluiten. Dit meldt vergelijkingssite Geld.nl na onderzoek.

Hoe groter het leenbedrag, hoe groter de verschillen. De meeste consumenten die via Geld.nl een lening vergelijken of afsluiten, kiezen voor een lening van 25.000 euro. Als er gekozen wordt voor een persoonlijke lening met een looptijd van 5 jaar, is het verschil in kosten tussen de goedkoopste en duurste lening 568 euro per jaar. Bij een doorlopend krediet met een looptijd van 6 jaar bedraagt het verschil tussen de goedkoopste en duurste lening 803 euro per jaar. En wanneer men kiest voor een lening van 50.000 euro, dan kunnen oplettende consumenten als snel meer dan duizend euro per jaar besparen.

Findio, Freo en DEFAM bieden het laagste rentepercentage aan bij persoonlijke leningen met een looptijd van vijf jaar: 4,2 tot 5,1 procent; Santander heeft de hoogste rente: 8,5 procent ongeacht het leenbedrag.

Bij doorlopend kredieten met een looptijd van zes jaar hanteren Nationale Nederlanden en opnieuw Findio en Freo de laagste rente: 4,5 tot 5,4 procent; hier is ING de duurste met 8,5 tot 8,9 procent rente, afhankelijk van het leenbedrag.

Dat consumenten nog steeds veel geld laten liggen, blijkt uit het feit dat bijna de helft van de persoonlijke leningen en doorlopend kredieten standaard via een grootbank worden afgesloten, aldus Geld.nl, dat zich baseert op cijfers van de VFN (Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland) uit 2013.

Bron: Geld.nl

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES