FBTO start met peer-to-peer verzekeren  

FBTO start met een pilot op www.ikkiespeer.nl waarin mensen hun spullen kunnen verzekeren met hun peers. Zonder polisvoorwaarden. Zij kiezen zelf wat ze verzekeren met wie en voor hoeveel. FBTO ontwikkelt ‘Peer’ samen met klanten.

“Verzekeren begon ooit heel simpel. Met een kleine groep boeren of dorpsgenoten een potje maken om zo onderling financiële risico’s te delen en schadeproblemen op te lossen. Dat vinden we nog steeds een super goed plan!” Aldus Minke Breijer, Marktmanager FBTO. “Daarom gaan we met Peer terug naar hoe het ooit begon.”

“De communities bepalen zelf wat ze verzekeren. Polisvoorwaarden zijn er niet. Ze maken hun eigen spelregels. Bij schade bepaalt de community of je geld krijgt of niet. Bovendien kunnen ze vragen stellen, tips geven voor een goedkopere oplossing of hulp aanbieden. Heb je de verzekering niet meer nodig? Dan stop je en krijg je jouw deel van de pot terug.”

De klant aan het roer. Vijf jaar geleden begon FBTO er al mee op Onderling.nl. Daar kunnen klanten hun afgewezen schadeclaim voorleggen aan een community. De meerderheid bepaalt of FBTO alsnog betaalt. Met Peer zet de verzekeraar een volgende stap.

Minke Breijer: “De wereld om ons heen verandert. De consument zit steeds meer aan de knoppen. En dankzij social media staat iedereen in no time in verbinding met de rest van de wereld. Nieuwe groepen schieten elkaar te hulp. Wij denken dat mensen heel goed zelf weten wat ze zouden willen verzekeren en hoe. En we geloven in de kracht van de groep. En dan vooral als die groep bestaat uit mensen zoals jij, oftewel je peers.”.

(Bron: FBTO)

GEEN REACTIES