Delta Lloyd verzekert ‘bootdelen’

Aansluitend op de trend om steeds meer spullen te delen, heeft Delta Lloyd de dekking van de Bootverzekering aangepast. Het verhuren van een boot via het verhuurplatform Boatsters is nu eenvoudig mee te verzekeren.

Carola Wijkamp-Hermsen, directeur Particulier Schade Delta Lloyd: “Het verhuren van de eigen boot brengt naast inkomsten ook risico’s met zich mee. Denk hierbij niet alleen aan materiële schade maar ook aan aansprakelijkheidsrisico’s. Delta Lloyd wil dat booteigenaren met een gerust gevoel en verantwoord kunnen verhuren en speelt hier met de uitbreiding van de Bootverzekering op in.”

Uit onderzoek van ANWB blijkt dat de vrees voor schade een van de belangrijkste redenen van booteigenaren is om hun boot niet te verhuren of te delen. Met de uitgebreide dekking is de booteigenaar het hele jaar verzekerd voor materiële schades en schades aan de inboedel. Daarnaast zijn zowel booteigenaar als huurder gedekt voor aansprakelijkheid. De verzekering geldt in heel Nederland maar ook langs de Nederlandse kust.

Op dit moment kunnen alleen boten die via Boatsters.nl verhuurd worden, gebruik maken van de uitgebreide dekking. De Bootverzekering is af te sluiten via financieel adviseurs.

(Bron: Delta Lloyd)

GEEN REACTIES