Drie innovaties van Grohe t.z.v. waterschadepreventie

Het Podium is voor U :

Zie ook artikel : Dienstenpakket adviseurs verbreden
Werk aan de winkel voor het intermediair ? 

SENSE en SENSE GUARD 
Kranenfabrikant GROHE heeft twee nieuwe systemen gelanceerd voor de consumentenmarkt. Het gaat om GROHE Sense en Sense Guard, systemen die water detecteren op plekken waar dat niet hoort te zijn, en zo waterschade voorkomen. Het geheel werkt middels de GROHE ONDUS-app en is dus aan te sturen via een smartphone.

“Smart home”
Volgens marketingmanager Jennifer Voesenek van GROHE gebruiken steeds meer mensen smart home toepassingen. Verwacht wordt dat één op de drie huizen binnen nu en twee jaar volledig ‘smart’ is gemaakt. GROHE wil dat graag combineren met bestrijding van wateroverlast, vooral omdat meer dan de helft van de Europese huishoudens er wel eens mee te maken krijgt. “De GROHE Sense en Sense Guard maken het gemakkelijker om waterschade in huis te voorkomen,” aldus Voesenek.

Grohe Sense vloerdetector

Grohe Sense : meet de vochtigheid
De GROHE Sense is een watersensor die de gebruiker op de vloer kan plaatsen. De geïntegreerde sensor detecteert direct de eerste tekenen van een overstroming en stuurt ook dagelijkse updates van de temperatuur- en vochtigheidsmetingen, die helpen om vorstschade en de verspreiding van schimmel te voorkomen. Zodra het apparaat ongewenst water detecteert, waarschuwt de sensor je direct door middel van een alarm en een melding op je smartphone via de GROHE ONDUS-app. Daarnaast krijg je met de app inzicht in de situatie in je huis, waar je ook bent. Eén blik op je smartphone vertelt je alles wat je moet weten.

Sense Guard : Bewaakt de waterleiding
Daarnaast komt GROHE met de Sense Guard. Deze plaats je op de waterleiding, waardoor het systeem je waterverbruik kan volgen. GROHE stelt zelf dat het systeem microlekkages, risico op bevriezing en gebroken leidingen daardoor kan detecteren.

Afsluiten waterleiding

De slimme waterbesturing van de GROHE Sense Guard sluit de watertoevoer automatisch af zodra er een risico op waterschade ontstaat. Ook wordt de watertemperatuur gemeten op de plaats waar de waterleiding het huis binnenkomt en geeft direct een waarschuwing bij inkomend water met een bevriezingsrisico.

Grohe APP (Ondus)
Het afsluiten van de waterleiding kan ook vanaf de Smartphone. Daarvoor is er de GROHE ONDUS-app, die je toestaat de watertoevoer indien gewenst handmatig stop te zetten. Verder helpt het systeem om je waterverbruik te volgen.

 

Professioneel advies en professionele installatie aangeraden
GROHE raad aan het systeem door een professional te laten plaatsen.

SENSE KIT
Een Sense Kit bestaat uit 1 x de Sense Guard plus vloerdetectoren en kost € 649,-.
De Guard Sense detector is ook los verkrijgbaar en kost € 59,55.
De Sense Guard  is vanaf februari 2018 ook los verkrijgbaar.

Zie discussie :
Zit hier voor verzekeringsadviseurs wel of niet een invalshoek om particuliere en MKB en andere zakelijke cliënten te adviseren iets aan schadepreventie te doen ?
Een scherpe deal met een erkende loodgieter kan voor hem nieuwe klanten opleveren en uw cliënten veel geld besparen.

GEEN REACTIES