Delta Lloyd baseert hoogte hypotheekrente op LTV-ratio

Het nieuwe prijsbeleid houdt in dat een hypotheek die in verhouding tot de waarde van de woning laag is, een bijhorende lagere rente krijgt.

“Zelfs lager dan bij een NHG garantie, en dat is uniek”, aldus Delta Lloyd diebij de beoordeling van een hypotheekaanvraag uitgaat van de marktwaarde van een woning.

Delta Lloyd heeft nieuwe risico klassen toegevoegd aan de rentestructuur. Een hypotheekaanvraag met een zogenaamde loan to value tot 90 procent van de marktwaarde, krijgt bij Delta Lloyd een lager tarief dan het NHG tarief.

Joost Melis, algemeen directeur van Delta Lloyd Bank: “Wij roepen woningbezitters op samen met hun financieel adviseur kritisch naar hun hypotheek te kijken.

Een renteherziening is een uitgelezen moment om vast te stellen of de rente en voorwaarden van de hypotheek nog goed passen bij hun persoonlijke situatie. Wij zien dat steeds meer woningbezitters hun hypotheek deels aflossen en hiervoor niet beloond worden met een lagere rente bij renteherziening. Dit geldt ook bij overwaarde van de woning. Delta Lloyd brengt hierin verandering.”

GEEN REACTIES