‘Delft City Shuttle’ wint Univé Paludanus Prijs

Het innovatieve zorgproject ‘Delft City Shuttle’ van GGZ Delfland heeft de Univé Paludanus Prijs 2015 gewonnen. Bij dit project zitten cliënten van GGZ Delfland achter het stuur. In samenwerking met diverse partners verzorgen zij het vervoer van toeristen door de stad via een circle-line. Univé Zorg heeft de Paludanus Prijs in het leven geroepen om een tastbare bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering in de zorg.

Samen met diverse partners zoals een hotel, een camping, De Porceleyne Fles (Royal Delft) en de TU Delft heeft GGZ Delfland een circle-line door de stad opgezet. Cliënten brengen toeristen naar deze locaties met milieuvriendelijke elektrische wagens. Voor de toeristen is dit een handige service en voor de cliënten is dit een prachtige manier om werkervaring op te doen. Het biedt hen goede mogelijkheden om door te stromen naar een betaalde baan.

Martijn Lekx, manager marketing van Univé. “Het coöperatieve karakter van dit project sluit erg aan bij wie wij zijn. Commerciële bedrijven en een zorginstelling die zich samen scharen achter een maatschappelijk belang”, aldus Lekx.

Univé Paludanus Publieksprijs
Nieuw dit jaar is de Paludanus Publieksprijs. Via social media konden mensen hun stem uitbrengen op het project dat hen het meeste aansprak. Het project dat de meeste stemmen wist binnen te halen was ‘Centralisatie nachtzorg 2.0’. Dit project wint de Paludanus Publieksprijs en krijgt een bedrag van 1000 euro. Onder de mensen die hun stem hebben uitgebracht, verloot Univé een mooie prijs.

Het project ‘Centralisatie nachtzorg 2.0’ zet slimme technologie in tijdens nachtdiensten op klinische afdelingen van GGZ Eindhoven. Dit heeft onder andere gezorgd voor een hogere cliënt- en medewerkerstevredenheid terwijl de kwaliteit van zorg gegarandeerd blijft. Cliënten kunnen nu op eenvoudige wijze en ongeacht het tijdstip contact leggen met het centrale nachtzorgteam.

De Univé Paludanus Prijs werd dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt.

(Bron: Univé)

GEEN REACTIES