Centraal Beheer: 30% van de starters wil zelfstandig hypotheek afsluiten

Centraal Beheer: 30% van de starters wil zelfstandig hypotheek afsluiten

Bijna een derde van de starters op de huizenmarkt overweegt zelfstandig online zijn hypotheek af te sluiten. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau MWM2 onder ruim 300 starters in opdracht van Centraal Beheer. De financieel dienstverlener wil deze mensen helpen hun hypotheekkennis te vergroten met een online leeromgeving, de Hypotheek Academie.

Angela Eijlander, manager Hypotheken van Centraal Beheer, noemt de onderzoeksuitkomsten opvallend, “omdat op dit moment slechts 3 procent van de starters daadwerkelijk zelf zijn hypotheek online afsluit”. Afsluitkosten en rente blijken in het onderzoek de doorslaggevende factoren om zelfstandig online af te sluiten. “Uit het onderzoek blijkt ook dat 60 procent van de starters vindt dat hij onvoldoende hypotheekkennis heeft. Er zit dus een flink gat tussen de benodigde kennis en de ambitie van de doelgroep om zelf een hypotheek af te sluiten.”

Centraal Beheer wil de consument hierbij helpen met de Hypotheek Academie.
Consumenten kunnen zich met deze online informatiebron vrijblijvend voorbereiden op het afsluiten van een hypotheek. Centraal Beheer zegt hiermee tegemoet te komen aan de toenemende online oriëntatie en behoefte aan betrouwbare informatie op één plek. De Hypotheek Academie biedt informatie over hypotheekvormen, belastingen en financiële zaken. De consument kan opgedane kennis bovendien toetsen. En als hij slaagt, hoeft hij de verplichte Kennis- en Ervaringstoets bij Centraal Beheer niet te doen.

Voor de groep die zijn hypotheek via de adviseur wil afsluiten, is de Hypotheek Academie ook een handige hulp, aldus Centraal Beheer. Onderzoek toont aan dat ook deze groep meer comfort ervaart na een goede voorbereiding. Eijlander: “Vragen van de adviseur kunnen dan beter worden beantwoord. De klant is zo een betere gesprekspartner voor de adviseur. Hierdoor kan de adviseur veel sneller starten met het bespreken van het maatwerk met zijn klant.”

Bron: Centraal Beheer

GEEN REACTIES