Aegon verkoopt zakelijke schadeportefeuille aan Allianz

Overstroming en eenmalige posten drukken op resultaat Allianz Benelux
© Allianz

Aegon Nederland verkoopt zijn zakelijke schadeportefeuille aan Allianz Benelux. Dat maakten de verzekeraars dinsdag bekend.

Overgang

De zakelijke schadetak van Aegon heeft een premievolume van ongeveer €90 mln en 60.000 zakelijke klanten. Aegon is blij dat in Allianz een ‘solide partij is gevonden die de klanten continuïteit biedt’ en zal naar eigen zeggen toezien op een zorgvuldige overgang naar Allianz. ‘Klanten kunnen onveranderd terecht bij hun huidige verzekeringsadviseur’, stelt de verzekeraar.

Volmacht

De verkoop is inclusief de volmacht- en beursportefeuilles die worden afgebouwd. Allianz ziet zijn marktaandeel door de overname stijgen van 4,4% naar 5,0%. De ongeveer zeventig betrokken medewerkers van Aegon komen in dienst van Allianz. Daarmee wordt gezorgd voor behoud van de kwaliteit van dienstverlening, continuering van persoonlijke contacten en borging van dossierkennis, vindt Sjoerd Laarberg, CEO Allianz Nederland: ‘Door de overname groeien we in ons kernsegment en versterken we onze positie in het advieskanaal.’

Bron: persberichten Aegon en Allianz

GEEN REACTIES