Aegon-klant kan eigen schade filmen

Aegon start een proef waarbij klanten hun eigen schade live in beeld brengen. Deze techniek moet de doorloopsnelheid van een eenvoudige schadeafhandeling aanzienlijk verbeteren.

Schade-experts nemen via hun laptop contact op met de klant of de hersteller die via zijn smartphone, tablet of laptop de schade laat zien.

Aegon wil inspelen op de grootste wens van een gedupeerde, namelijk dat zijn schade zo snel mogelijk wordt hersteld en afgehandeld. Bij het vaststellen van schade moet een expert nu nog langs bij de klant om de schade te bekijken en in te schatten hoe groot deze is. Maar voordat de expert thuis langs kan komen, gaat er vaak enige tijd overheen. Aegon zoekt naar innovatieve oplossingen om dit proces gemakkelijker te maken en te versnellen. Daarom is de maatschappij gestart met een proef met beeldexpertise.

Delen en doorsturen

De klant en de schade-expert kunnen een tijd afspreken waarop ze contact met elkaar hebben. Dat scheelt reis- en wachttijd. Het voordeel van beeldexpertise is het bewegende beeld, dat vaak meer zegt dan een verbale omschrijving van de schade (“Er is een hoekje af”). Daarnaast wordt het gesprek automatisch opgenomen, waardoor de schade direct geregistreerd is en dit voor de schade-expert gemakkelijk te delen is met een collega, voor bijvoorbeeld een second opinion. Ook kan het beeld worden gebruikt en worden doorgezonden naar een hersteller binnen het herstelnetwerk (Aegon Schade Service) zodat de hersteller niet eerst ter plaatse de schade hoeft op te nemen, maar direct met de juiste materialen naar het schade-adres kan gaan.

Aegon probeert tijdens de zesweekse proef diverse schadevormen uit. Ook kan de verzekeraar via beeldexpertise alvast een voorlopige dekking afgeven omdat snel een eerste indruk mogelijk is van het te verzekeren object. Aegon werkt in de proef samen met Dekra, leverancier van de techniek achter de beeldexpertise.

GEEN REACTIES