ACE dekt tot €100 mln terrorisme, politiek geweld en oorlogsmolest

ACE Group verdubbelt haar dekkingscapaciteit voor terrorisme, politiek geweld en oorlogsrisico’s, van €50 mln naar €100 mln. De schadeverzekeraar ziet de snelle ontwikkeling van risico’s en de toenemende dekkingsvraag van internationale klanten, als aanleiding voor de verdubbeling.

Uit onderzoek van ACE blijkt dat 68% van de risk managers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika zich steeds meer zorgen maakt over terrorisme. 75% van hen is van mening dat de recente gebeurtenissen overal ter wereld aanpassing van hun veiligheids- en reisvoorschriften noodzakelijk maakt.

Piers Gregory, Terrorism and Political Violence Underwriting Manager, ACE Overseas General: “Makelaars en klanten willen ervoor zorgen dat hun mensen en hun activa de juiste dekking hebben tegen terrorisme, politiek geweld en andere bedreigingen, waar ter wereld ze zich ook bevinden.
Carl van Lieshout, Fire Manager Benelux: “In België en in Nederland vergoeden de TRIP pool en de NHT in geval van terrorisme vaak een beperkt bedrag en kan de termijn waarop uitgekeerd wordt jaren duren. Bedrijven zijn, wanneer ze zelf een terrorismedekking inkopen, beter gedekt en minder afhankelijk van die vergoeding. Met onze capaciteitsuitbreiding kunnen we bedrijven in Nederland en België nog beter van dienst zijn.”

Bron : Persbericht ACE

GEEN REACTIES