Theo Krins: Nederlanders laten kansen liggen

Het blijft opmerkelijk dat de Nederlanders zo massaal blijven sparen ondanks de lage spaarrentes van de afgelopen jaren.

Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General, vindt dat opmerkelijk omdat “er al jaren prima rendementen met aandelen en obligaties worden gerealiseerd. Een goed rendement op het eigen geld is steeds meer noodzakelijk, want wij moeten een steeds groter deel van ons pensioen zelf opbouwen. Ook kunnen we voor de zorg steeds minder een beroep doen op collectieve voorzieningen.”

“Overzien Nederlanders wel voldoende wat de financiële gevolgen van hun gedrag zijn?!”, vraagt hij zich af.

Uit onderzoek van BlackRock blijkt dat degenen die wel professioneel financieel advies inwinnen veel meer weloverwogen beslissingen nemen ten aanzien van de verschillende keuzes. Ze houden daarnaast meer oog op de ontwikkeling van hun beleggingen en vinden ook dat ze meer kennis daarover hebben. De klant daarentegen die zelfstandig financiële beslissingen neemt, maakt vaak risicomijdende keuzes en dan is het maar zeer de vraag of de beoogde financiële doelstellingen worden gehaald.

Krins: “Dit onderzoek toont opnieuw aan dat de rol van de financieel adviseur cruciaal is bij het realiseren van de financiële doelstellingen van de klant.”

Lees zijn blog op de blogsite ‘Over waarde’ van Legal & General

GEEN REACTIES