Spanjaard bewaart jaar lang lichaam overleden moeder vanwege pensioen

MADRID – De 62-jarige Manuel wordt ervan verdacht het lichaam van zijn 92-jarige moeder gedurende meer dan 12 maanden in haar woning bewaard te hebben om zo het pensioen van de vrouw te innen. Gedurende meer dan één jaar is dat goed gegaan totdat buren begonnen te klagen vanwege de stank en de politie de macabere situatie aantrof in de wijk Carabanchel in Madrid.

Volgens de eerste autopsie is de 92-jarige vrouw op natuurlijke wijze overleden maar dat heeft haar 62-jarige in huis wonende zoon dat nooit doorgegeven aan de instanties. Sterker nog, niemand was van de dood van zijn moeder op de hoogte, niet de familie, niet de buren en niet de inwoners van de wijk.

De 62-jarige Manuel besloot na het overlijden van zijn moeder haar in een zelfgemaakte kist te leggen en dit als een graf met bloemen en foto’s in de woonkamer te bewaren. Manuel heeft vroeger in de ziekenboeg van het Spaanse leger gewerkt en wist hoe hij een lichaam moest bewaren.

Om vreemde luchtjes te voorkomen had hij speciale maatregelen getroffen waaronder het speciaal inpakken van zijn moeder en het met plastic hermetisch afsluiten van de doe-het-zelf kist.
Uiteindelijk kon hij op deze manier gedurende meer dan 12 maanden zijn leven vervolgen terwijl zijn moeder dood in de woonkamer lag. Vragen over zijn moeder vermeed hij en hij bedacht excuses en leugens om deze aan de buren te vertellen. De reden waarom hij zijn moeder in huis hield was dat hij op die manier de 600 euro pensioen kon innen.

Uiteindelijk begonnen buurtbewoners na meer dan 12 maanden toch te klagen over een stank waarna de politie poolshoogte kwam nemen en de situatie in de woning in de Calle Salvador Alonso nummer 12 in de Madrileense wijk Carabanchel aantrof.

De zoon werd gearresteerd maar uren later weer vrijgelaten in afwachting van de beslissing van de rechter. Ondertussen is Manuel echter al op de televisie geweest en heeft hij interviews gegeven.

Het bovenstaande bericht lazen wij op de website van “Spanje Nieuws”.

GEEN REACTIES