Nieuwe verzekeraar komt met alternatief voor traditionele AOV

Meerderheid van mensen met Long Covid raakt arbeidsongeschikt
© Karolina Grabowska, Pexels

Ruim twee derde van de 1,3 miljoen zzp’ers is niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Nieuwe aanbieder voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) ZZUPER wijt dit vooral aan de hoge premies en komt daarom met een alternatief op de markt dat is gericht op financiële zekerheid, zonder torenhoge premies.

Reden voor het initiatief is dat volgens de verzekeraar het huidige AOV-stelsel is gestoeld op inkomenszekerheid tot aan het pensioen. Daar zou bij de schoen wringen omdat die inkomenszekerheid niet overeenkomt met de behoefte van zzp’ers, maar wel hoge premies tot gevolg heeft. De nieuwe verzekeraar steekt het anders in: ondernemers zijn verzekerd tot een bedrag van tweehonderdduizend euro dat in één keer belastingvrij wordt uitgekeerd.

Het in één keer uitkeren van een bedrag bij verlies van een lichamelijke functie of een ernstige ziekte stelt verzekerden in staat zich volledig te richten op hun herstel, aldus de verzekeraar. Dit zou bijvoorbeeld mogelijk zijn door het kopen van tijd, het aflossen van een lening of het aanpassen van woning of auto. Daarnaast is het budget bruikbaar voor omscholing, bijvoorbeeld omdat het huidige beroep niet meer uitvoerbaar is. In alle gevallen bepalen de verzekerden zelf waaraan het geld wordt besteed.

De nieuwe verzekeraar wil niet alleen op het gebied van kosten onderscheidend zijn, maar ook tijdens het proces. Zo hebben verzekerden geen medische keuring vooraf nodig en is het mogelijk de verzekering online binnen vijf minuten af te sluiten. Dit in tegenstelling tot het tijdrovende proces bij traditionele AOV-verzekeringen.

Bron: ZZUPER

GEEN REACTIES