Meer inbraken verwacht tijdens carnaval

Het aantal inbraken in carnavalsgemeenten neemt komend carnavalsweekeinde naar verwachting met een derde toe ten opzichte van een week eerder. Dit komt naar voren uit de InbraakBarometer van verzekeraar Interpolis. Het aantal verwachte inbraken in carnavalsgemeenten is met 28 procent fors hoger dan het aantal inbraken in gemeenten waar geen carnaval wordt gevierd.

Interpolis verwacht dat er in heel Nederland 11 procent meer inbraken en pogingen tot inbraak plaatsvinden, ten opzichte van de week voorafgaand aan carnaval. Ondanks dat het inbraakniveau de laatste jaren grillig geweest is – in verband met de coronamaatregelen – is nu zichtbaar dat tijdens vakantieperiodes het aantal inbraken weer toeneemt.

Met een aantal eenvoudige maatregelen kunnen mensen de kans op woninginbraak verkleinen, aldus de onderzoekers. Hoewel veel mensen energie proberen te besparen vanwege de hoge energieprijzen en daarom bijvoorbeeld hun lampen uitdoen als ze het huis uit gaan, is het raadzaam – zonder veel energie te verbruiken – bewegingssensoren of timers op lampen te installeren. Timers zorgen ervoor dat je lampen aangaan wanneer het donker wordt. Zo branden lampen niet de hele dag. Een andere tip is niet alle gordijnen dichtdoen en bijvoorbeeld wat glaasjes op tafel zetten zodat het huis er bewoond uitziet. Daarnaast is het slim de buren te waarschuwen een oogje in het zeil te houden. Verder is het natuurlijk verstandig alle ramen en deuren op slot te doen.

Bron: Interpolis

GEEN REACTIES