ING schrapt mogelijk 10% van de banen bij private banking

Winst ING keldert

ING gaat mogelijk 60 banen schrappen bij de divisie private banking die vermogende klanten bedient, 10% van het totaal. Vooral veel administratief werk moet geautomatiseerd en gecentraliseerd worden, om kosten te besparen. Dat meldt het Financieele Dagblad. Wel zouden alle 16 regionale kantoren voor private banking blijven bestaan.

Door de extreem lage rente en de concurrentie van fintechbedrijven staat het verdienmodel van banken onder druk. Ook wordt de uitvoering van regelgeving, zeker op het gebied van witwassen, steeds duurder.

Het personeel is half december ingelicht. Hoeveel mensen precies hun baan kwijtraken is nog niet bekend, de bank zou proberen zoveel mogelijk medewerkers elders te herplaatsen.

Aanvankelijk domineerde ABN Amro de markt voor private banking. Maar in 2016 nam ING 100 medewerkers aan in deze tak, met de ambitie om te groeien van 10 naar 20% marktaandeel in private banking. De reorganisatie betekent niet dat ING afscheid neemt van de groeiambities, zegt een woordvoerder tegenover het FD, maar het groeien moet nu dus wel met minder mensen.

GEEN REACTIES