Autoverzekering voor jongeren flink duurder

Bestuurders SEAT, BMW en Audi claimen het vaakst autoschade
© PublicDomainPictures, Pixabay

De premies voor autoverzekeringen zijn het afgelopen anderhalf jaar het hardst gestegen voor jonge automobilisten tussen 18 en 25 jaar. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Het onderzoek van de financiële vergelijkingssite laat zien dat bestuurders van 18 en 25 jaar nu gemiddeld bijna 11 procent meer premie betalen dan de andere leeftijdsgroepen. Dit terwijl de premies voor alle leeftijdsgroepen in de afgelopen anderhalf jaar gemiddeld met 9 procent stegen.

De vergelijkingssite onderzocht voor ruim zestig verschillende scenario’s met populaire auto’s hoe de premies zich van maand tot maand hebben ontwikkeld. Hierbij is rekening gehouden met verschillende leeftijden van de bestuurders, aantallen schadevrije jaren en woonplaatsen. Uit de cijfers blijkt dat bestuurders van 18 jaar in juni 2022 gemiddeld € 255,35 per maand betaalden voor hun autoverzekering. Op dit moment is dat opgelopen tot € 283,13 per maand.

Op jaarbasis betalen 18-jarigen nu dus ruim € 333 meer dan in juni 2022. Bestuurders van 25 jaar betalen intussen ruim € 117 per jaar meer. Ter vergelijking: de premie steeg over alle leeftijden heen met gemiddeld € 85 per jaar. Dat jonge bestuurders meer betalen voor hun autoverzekering, komt doordat autoverzekeraars ze als een risicogroep zien, aldus de onderzoekers.

Bron: Geld.nl

GEEN REACTIES