Achmea gaat Centraal Beheer APF oprichten

Achmea is voornemens het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (Centraal Beheer APF) op te richten.

Centraal Beheer wil het APF starten zodra de wet dit mogelijk maakt en DNB daarvoor een vergunning heeft afgegeven. De verzekeraar gaat met het Algemeen Pensioenfonds de markt op met het devies ‘Samen transparant, samen digitaal en samen coöperatief’.

Rob ter Mors, directeur Pensioen bij Centraal Beheer: “In de pensioenwereld leeft het besef dat de huidige generatie pensioenen niet meer voldoet aan de wensen en realiteit van vandaag de dag. We zien dan ook een groeiende behoefte aan andere oplossingen. Als Achmea nemen we graag het voortouw om pensioenen toekomstbestendig te maken. Om zo een onbezorgde nieuwe dag mogelijk te maken voor iedereen. Dat doen we onder meer met ons voornemen tot oprichting van het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (Centraal Beheer APF).

We bundelen hier de krachten van pensioenfondsen, werkgevers en werknemers. Samen willen we zo veel mogelijk pensioen uit elke ingelegde euro halen. Dat doen we door het realiseren van schaalvoordelen in administratie en het verstandig en slim beheren van het gezamenlijk vermogen. En door innovaties mogelijk te maken zoals doorbeleggen door de pensioendatum heen, het combineren van premie- en uitkeringsovereenkomsten en natuurlijk online integraal inzicht en overzicht te bieden.”

GEEN REACTIES