Actie tegen verplicht pensioen zzp-schilders

“Meer dan de helft van alle schilders is zzp-er. En van die zzp-ers is de overgrote meerderheid tegen de verplichte aansluiting.”

Zelfstandigen Bouw, dienstverleningsorganisatie voor zzp-ers in bouw, hout en techniek, heeft bezwaar aangetekend tegen de verplichte aansluiting van zzp-schilders bij het schilderspensioenfonds BPF. Zelfstandigen Bouw ondersteunt dit bezwaar met de petitie ‘Stop zzp-schilderspensioen’.

Voorzitter Charles Verhoef: “Meer dan de helft van alle schilders is zzp-er. En van die zzp-ers is de overgrote meerderheid tegen de verplichte aansluiting. Het ontbreekt dus aan een basis voor het verplichte pensioen.” Hij verwacht dat het bezwaar gehonoreerd zal worden. “Maar hoe meer handtekeningen ter ondersteuning, hoe beter.”

Nu is het volgens Verhoef het juiste moment om in actie te komen. Omdat de pensioenregels zijn veranderd, moest het BPF bij het ministerie van Sociale Zaken een nieuwe aanvraag indienen om ook zelfstandige schilders te verplichten zich aan te sluiten. Tot het einde van de maand kan daar bezwaar tegen worden gemaakt.

Zelfstandigen Bouw is altijd tegen de verplichting geweest. In het verleden lukte het niet deze verplichtstelling van tafel te krijgen. Nu meer dan de helft van de werkenden in de schildersector uit zzp-ers bestaat, is de kans volgens Verhoef groot dat het alsnog lukt.

GEEN REACTIES