Zzp’er vertrouwt verzekeraar niet

Een kwart van de zzp’ers heeft het gevoel niet alle benodigde zakelijke verzekeringen te hebben afgesloten. Ook heeft lang niet elke zzp’er zelf iets geregeld voor het pensioen. Dit blijkt uit het GfK onderzoek ‘Alles over … zzp’.

Geldgebrek is hier vaak de voornaamste reden voor. De eventuele verplichtstelling van pensioensparen wordt binnen de groep zzp’ers met gemengde gevoelens bekeken.
Bijna eenderde van de zzp’ers (30%) gebruikt de assurantietussenpersoon bij het inwinnen van informatie over zakelijke verzekeringen. Vorig jaar was dit nog 38%. De assurantietussenpersoon is hiermee belangrijk, maar verliest als informatiebron dus wel aan populariteit.

Andere belangrijke bronnen zijn het zakelijke en privénetwerk en de accountant/boekhouder. Een kwart maakt helemaal geen gebruik van adviseurs, maar zoekt zelf naar informatie.

Weinig vertrouwen in banken en verzekeraars
Banken en verzekeraars genieten nog steeds niet veel vertrouwen. Slechts een kleine groep zzp’ers vindt dat je er goed terecht kunt voor advies, dat het productaanbod aansluit op de behoeften en dat banken en verzekeraars vertrouwen verdienen. Iets meer vertrouwen hebben zzp’ers in financiële adviseurs, bijna een derde (29%) vindt dat hij/zij voor financiële zaken voor de onderneming goed terecht kan bij financiële adviseurs.
(Bron: Gfk)

GEEN REACTIES