Volmachtmarkt hoeft niet meer waardemeters in te vullen

copyright Pixabay

Voor een inboedel- of opstalverzekering kunnen volmachtkantoren nu met nieuwe applicatie eenvoudig en snel de noodzakelijke gegevens vinden.

Deze applicatie, de Adresscan Software, is ontwikkeld door het bedrijf Infofolio en is samengesteld met gegevens over onder meer het type woning, de fundering, het dak, de gebruikte bouwmaterialen en, de inhoud van de woning. De gegevens zijn afkomstig uit meer dan vijftig openbare bronnen en in één model verwerkt. Het resultaat zijn actuele en uiterst betrouwbare herbouw- en inboedelwaarden van alle opstallen (woningen en niet-woningen) in Nederland. Veel schadeverzekeraars accepteren de data uit deze applicatie inmiddels als alternatief voor de traditionele waardemeters.

De applicatie wordt door AWI Connect ter beschikking gesteld aan haar 6.000 gebruikers die werken bij volmachtkantoren of service providers. Deze gebruikers kunnen met de Adresscan herbouw- en inboedelwaarden voortaan op basis van adresgegevens opzoeken. “Dit maakt het aanvraag- en acceptatieproces veel efficiënter. Waardemeters invullen hoeft niet meer. In minder tijd heb je meer data met een betere kwaliteit tot je beschikking”, aldus Walter de Groot namens Infofolio.

GEEN REACTIES