VIVAT dochter ACTIAM gestart met aandelenfonds AVIA

Verantwoord beleggingsbeleid, transparantie, kostenefficiëntie en optimale fiscale structuur.

Dat zijn de uitgangspunten die voor ACTIAM de leidraad zijn bij het samenstellen van maar liefst 4 verschillende aandelenfondsen. De handel in de Avia’s (Actiam Verantwoorde Index Aandelenfondsen, startte op vrijdag 28 augustus. Toen werd de eerste koers met het luiden van de beursgong bij Euronext Amsterdam gevierd.

Directievoorzitter Jacob de Wit:

“Wij zijn ervan overtuigd met deze fondsen een uniek productpallet neer te zetten. Met een efficiënte structuur, lage kosten en bovenal een verantwoord beleggingsbeleid.”

Rabobank en Staalbankiers

Zij voegen de ACTIAM Verantwoorde Index Aandelenfondsen als eerste toe aan hun assortiment. Particuliere beleggers kunnen de fondsen via deze, en in de toekomst ook andere, aanbieders aanschaffen.

Senior P & R Manager Bart Mantje:

“Wij zijn verheugd dat we na een gedegen voorbereiding vier aantrekkelijke verantwoorde index aandelenfondsen beschikbaar kunnen stellen aan de retailmarkt. De fondsen zijn een verrijking voor de Nederlandse retailbelegger: het combineert een verantwoord beleggingsbeleid met transparantie, kostenefficiëntie en een optimale fiscale structuur.”   ACTIAM belegt voor haar AVIA-klanten op verantwoorde wijze. Hierbij worden strikte uitgangspunten gehanteerd, de zogeheten fundamentele beleggingsbeginselen. Deze hebben betrekking op de rechten van de mens, fundamentele arbeidsrechten, corruptie, milieu, wapens en klant- en productintegriteit.

GEEN REACTIES