‘Schadelast autoverzekeringen in 2015 mogelijk 108%’

© Pixabay.com

2015 wordt een verliesgevend jaar voor autoverzekeringen. Dat verwacht serviceprovider Voogd & Voogd Verzekeringen op basis van eigen registraties.

Rood

De schadelast inclusief provisie en volmachtbeloning komt over het tekenjaar 2015 uit op een percentage van 93% (in 2014 was dit 83%). Wordt bij dit percentage nog een kostenopslag van verzekeraars opgeteld van tenminste 10%, dan eindigt 2015 volgens Voogd nu al in het rood.

Totaal

Bovendien loopt de schadelast in de eerste 12 maanden na afloop van het tekenjaar gemiddeld genomen nog zeker 5% op, als gevolg van bijreserveringen op letselschaden en nog niet gemelde schades. Voogd verwacht daarom dat de totale schadelast over 2015 daarmee wel eens zou kunnen eindigen op 108% ten opzichte van de premie.

DNB

Een negatief rendement waar behalve verzekeraars ook toezichthouder De Nederlandsche Bank niet tevreden mee zal zijn. De toezichthouder waarschuwt al langere tijd voor de magere resultaten op autoverzekeringen en wil dat verzekeraars maatregelen nemen. Dat betekent in eerste instantie premieverhogingen. Bas de Voogd, CEO van Voogd & Voogd noemt aanzienlijke premieverhogingen op korte termijn ‘zeer realistisch’.

Voogd & Voogd beheert als serviceprovider voor verzekeraars meer dan 300.000 autoverzekeringen en kan naar eigen zeggen op basis van dit aantal een redelijk betrouwbare voorspelling doen voor de gehele Nederlandse markt.

Bron: persbericht Voogd & Voogd

GEEN REACTIES