Rob Langezaal vertrekt bij de Volksbank

Rob Langezaal vertrekt bij de Volksbank
© De Volksbank

Rob Langezaal treedt terug als directielid van de Volksbank. Dit werd tegelijk met het eerste-halfjaarverslag 2017 van de bank bekendgemaakt. Het besluit is “in goed overleg tussen de Raad van Commissarissen en Rob Langezaal” genomen. Langezaal zal, met inachtneming van de contractuele opzegtermijn, tot zijn vertrek per 1 juli 2018 onder andere de samenwerking met Pivotus, zoals vandaag aangekondigd, verder gestalte geven binnen de Volksbank.

Langezaal is sinds 2007 lid van de directie van de Volksbank (voorheen SNS Bank), en als Chief Commercial Officer verantwoordelijk voor de retailactiviteiten van de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Er wordt een procedure gestart voor zijn opvolging.

Sonja Barendregt-Roojers lid RvC
Sonja Barendregt-Roojers is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van de Volksbank. Ook wordt zij voorzitter van de Audit Commissie van de RvC voor een termijn van vier jaar. De benoeming heeft de goedkeuring van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank (ECB) en gaat in op 1 september 2017.

Sonja Barendregt-Roojers (1957) volgt Jos Nijhuis op, die op 20 april 2017 aftrad. Barendregt-Roojers was sinds 1998 partner bij PwC, gespecialiseerd in de financiële sector. Na haar toetreding zal de RvC bestaan uit Jan van Rutte (voorzitter), Sonja Barendregt-Roojers, Charlotte Insinger, Monika Milz en Ludo Wijngaarden.

Bron: De Volksbank

GEEN REACTIES