Pensioen 1-2-3 centraal tijdens Pensioen3daagse

© Pensioen 1-2-3

Tijdens de Pensioen3daagse op 1, 2 en 3 november staat het nieuwe voorlichtingsmiddel ‘Pensioen 1-2-3’ staat centraal. Om het deelnemers nog gemakkelijker te maken het Pensioen 1-2-3 van hun regeling te vinden, heeft de Pensioenfederatie samen met Wijzer in geldzaken de online tool Bekijkjepensioenregeling.nl ingericht. Deze tool bevat informatie over pensioenfondsen en blijft ook na de Pensioen3daagse actief.

Pensioen 1-2-3 is sinds 1 juli 2016 wettelijk ingevoerd om deelnemers eenvoudig te informeren over hun pensioen. Zoals de naam aangeeft, bestaat Pensioen 1-2-3 uit drie lagen (delen). Laag 1 loodst de deelnemer aan de hand van heldere icoontjes langs de belangrijkste kenmerken van de pensioenregeling. Via de icoontjes kan worden ‘doorgeklikt’ naar laag 2 en 3 voor meer informatie. Dezelfde iconen worden vanaf 1 januari 2017 ook gebruikt voor het Uni-form pensioenoverzicht (UPO), dat elke deelnemer jaarlijks ontvangt.

De Pensioen3daagse is bedacht om pensioenbewustzijn te vergroten. Er worden in heel het land tal van informatiebijeenkomsten belegd. De Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars hebben samen het Pensioen 1-2-3 hebben ontwikkeld.

Bron: De Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars

GEEN REACTIES