Nationale-Nederlanden introduceert de Pensioenhulp en de Pensioencoach

Nationale-Nederlanden intensiveert de dienstverlening rondom het pensioen met de online Pensioenhulp en de Pensioencoach. Dit is persoonlijke hulp voor iedereen die tien jaar of minder voor de pensioendatum zit. Ook biedt NN Actief Pensioen aan. Dit is de nieuwe naam van het (direct ingaand) pensioen dat werknemers aankopen van hun opgebouwde pensioenkapitaal.

De Pensioen Hulp helpt de werknemer in kleine stapjes, met duidelijke en relevante informatie. Zoals bijvoorbeeld een duidelijk en simpel stappenplan om overzicht in je pensioenpotjes te krijgen, of bijvoorbeeld een gepersonaliseerd filmpje waar jouw keuzemogelijkheden op een rij worden gezet.

Voor de deelnemers die op de pensioendatum nog een pensioen moet aankopen, heeft Nationale-Nederlanden bovendien de Pensioen Coach, in het laatste jaar voor het pensioen. Voor alle pensioenregelingen die de verzekeraar voert, neemt de pensioen coach proactief contact op en geeft uitleg over de te nemen stappen en inzicht in de keuzes voor het pensioen.

Een pensioen aankopen en beslissen waar je dit doet, doorbeleggen na pensioendatum; zaken waar deelnemers de laatste tien jaar voor hun pensioen mee te maken krijgen. Volgens Arthur van der Wal, directeur Nationale-Nederlanden Pensioen is “het financieel belang van een pensioenuitkering groot. De gemiddelde waarde van het pensioen van een modaal inkomen in Nederland is hoger dan de gemiddelde waarde van een hypotheek in Nederland. Reden genoeg dus om tijdig bezig te gaan met het inkomen voor later en keuzes te maken die aansluiten bij de behoeften en de eigen persoonlijke situatie.”

(Bron: Nationale-Nederlanden)

GEEN REACTIES