Makkelijker hypotheek sluiten zonder vaste baan

Rabobank, ABN AMRO, Aegon, Florius, ING en SNS Bank omarmen het initiatief van Obvion, Randstad en Vereniging Eigen Huis van de perspectiefverklaring.

Zo kunnen zij het kopen van een huis mogelijk maken voor mensen met een flexibele arbeidsovereenkomst. Met de perspectiefverklaring wordt gekeken naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid bij het krijgen van een hypotheek. Tot voor kort was Obvion de enige geldverstrekker die op die manier een hypotheek verstrekt.

Hypotheek PFZW

Eind september kondigde Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) aan komende jaren miljarden in woninghypotheken te investeren. Het fonds stelt het geld beschikbaar aan Attens Hypotheken, een label van vermogensbeheerder Syntrus Achmea. Die brengt een hypotheek op de markt exclusief voor de ruim 2,5 miljoen deelnemers van PFZW, met speciale aandacht voor flexwerkers.

De Hypotheekshop

Ook De Hypotheekshop heeft haar blik al op de zzp’er laten vallen. Financieel adviseurs van De Hypotheekshop en arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group zijn op 8 september 2015 gestart met een gezamenlijk project om de hypotheekverstrekking aan zzp’ers, flexwerkers, uitzendkrachten en freelancers vlot te trekken.
Geen vast dienstverband

Dankzij deze ontwikkeling is het binnenkort voor consumenten mogelijk om bij meerdere geldverstrekkers de perspectiefverklaring voor een hypotheekaanvraag te gebruiken. ‘Dit is goed nieuws en het is ook hoognodig’, zegt Cynthia Tulp, Manager Marketing, Communicatie en Sales van Obvion. ‘De tijd om te kijken naar een vast dienstverband voor een hypotheek is voorbij. Met de perspectiefverklaring kunnen we meer aansluiten bij de huidige én toekomstige arbeidsmarkt.’

Over de perspectiefverklaring

Bij de perspectiefverklaring zijn de vooruitzichten op werk bepalend. De kern is dat er gekeken wordt naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid. Voor het verkrijgen van een perspectiefverklaring worden opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie in de regio waar de medewerker werkt of woont, meegewogen. Een persoonlijk gesprek met een intercedent van Randstad, Yacht of Tempo Team maakt ook onderdeel van de verklaring. Juist dat maakt de verklaring extra betrouwbaar.

GEEN REACTIES