Lloyd’s of London presenteert City Risk Index

Op 3 september 2015 heeft Lloyd’s of London een nieuwe studie gepresenteerd die voor het eerst inzicht biedt in de mogelijke economische impact voor ’s werelds grootste steden als gevolg van niet minder dan 18 natuurlijke of door de mens veroorzaakte bedr

Lloyd’s City Risk Index 2015-2025 kijkt naar de verwachte BBP van 301 steden over een periode van tien jaar en berekent de kans dat deze dreigingen zich zullen voordoen.

Het schadecijfer wordt begroot op $ 4.560.000.000.000,- en dat is een belangrijke belemmering voor de toekomstige economische ontwikkeling.

De Index is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Cambridge Centre for Risk Studies. Daarmee kunnen de dreigingen worden geanalyseerd op basis van de locatie en het type bedreiging. Gegevens over elk van de steden kan worden gedownload van de site. Nadere analyses zijn beschikbaar voor 50 van de belangrijkste locaties.

Case studies voor elke dreiging te analyseren echte rampen en hun sociale en financiële gevolgen. Voorbeelden van verzekeringsdekking voor risico’s verbonden aan elke bedreiging zijn ook opgenomen.

De Index is bedoeld om de discussie te stimuleren – en, waar nodig, snelle innovatie – tussen verzekeraars, overheden en bedrijven te helpen bij het verbeteren van veerkracht, risico’s te beperken en de bescherming van de infrastructuur.

Wilt u de Lloyd’s City Risk Index 2015-2025 verkennen?

Ga dan naar www.lloyds.com/cityriskindex

GEEN REACTIES