FNV Finance: zorgen over werkgelegenheid in financiële sector

zorgen over werkgelegenheid
© Px

FNV Finance maakt zich ernstig zorgen over de werkgelegenheid in de financiële sector, nu reorganisaties aan de orde van de dag zijn. Vorige week werd bekend dat er bij Achmea de komende jaren 2000 banen geschrapt gaan worden. De ingreep hangt volgens het bedrijf samen met de verdere digitalisering en veranderende wensen van de klant. Het bedrijf wil de komende jaren ten minste 200 miljoen euro schrappen in de kosten. Bij een eerder reorganisatieprogramma gingen al 4000 banen verloren.

Daarnaast werd bekend dat SNS de komende vier jaar honderden voltijdsbanen verdwijnen. De reorganisatie moet volgens de bank 100 miljoen euro aan besparingen opleveren.

‘Ik maak mij zorgen om de kaalslag in de banken- en verzekeringssector. De laatste jaren is er een ware exodus van werknemers in de financiële sector en waar kunnen deze mensen nog aan de slag? De kans is groot dat zij lang, té lang thuis zitten omdat het werkaanbod in hun vakgebied alleen maar afneemt,’ aldus Cem Lacin bestuurder FNV Finance.

FNV Finance vindt dat er een gezamenlijke aanpak van werkgevers en werknemers moet komen om het tij in de financiële sector te keren.

(FNV Finance)

GEEN REACTIES