Beursmakelaar KLAP introduceert : Landelijke Overstromingsverzekering

Assurantiemakelaar Klap (en haar internetmerk United Insurance) heeft een overstromingsverzekering voor woningen op de markt gebracht. De verzekering wordt aangeboden onder de naam overstromingsrisicoverzekering en biedt dekking tegen de gevolgen van een overstroming aan inboedel en/of woonhuis. De gedekte gevaren vallen niet verzekerd onder gewone verzekeringen voor woningen.

De verzekering wordt aangeboden in samenwerking met Neerlandse.

Lloyd’s of London
Neerlandse dekt de overstromingsdekking bij Lloyd’s of London. Het product bestaat al langer, maar is op diverse punten vernieuwd. Zo is het risicomodel volledig geactualiseerd. Neerlandse baseert haar risico-inschatting op het meest actuele inzicht van het overstromingsrisico in Nederland, waarbij de resultaten van Veiligheid Nederland in Kaart (VNK) leidend zijn gemaakt. De premies zijn over de gehele linie verlaagd.

De overstromingsrisicoverzekering vervangt de in 2012 door Neerlandse geïntroduceerde catastrofeverzekering. De overstromingsdekking is op diverse punten vernieuwd. Zo is het risicomodel volledig geactualiseerd. Neerlandse baseert haar risico-inschatting op het meest actuele inzicht van het overstromingsrisico in Nederland, waarbij de resultaten van Veiligheid Nederland in Kaart (VNK) leidend zijn gemaakt. De premies zijn over de gehele linie verlaagd.

Online afsluiten via KLAP
Online berekenen en afsluiten Klap is in Nederland de enige online aanbieder van deze overstromingsverzekering. Op www.overstromingsrisicoverzekering.nl  kunnen consumenten eenvoudig vaststellen hoe groot de kans is dat zij worden getroffen door een overstroming en hoe hoog het water kan komen te staan.

Beursmakelaar Klap biedt de verzekering aan op basis van een ONLINE service, dus zonder daarbij advies uit te brengen. Kantoor Geerts Financieel Advies biedt consumenten desgewenst volledig advies bij het afsluiten van deze overstromingsverzekering.

Onafhankelijk intermediair
Neerlandse laat weten dat er nog wordt gewerkt aan een oplossing voor het onafhankelijke intermediair, zodat ook deze kantoren kunnen worden ingeschakeld bij het aanbieden van de overstromingsverzekering.

Persoonlijk overstromingsprofiel
Op basis van dit persoonlijke overstromingsprofiel kunnen consumenten hun premie berekenen. Bij een hoog risico kan de premie worden verlaagd door het nemen van voorzorgsmaatregelen of door een lager verzekerd bedrag te kiezen.

Premier risque
De overstromingsrisicoverzekering wordt afgesloten op basis van premier risque. In geval van schade wordt dus maximaal de verzekerde waarde van inboedel en/of woonhuis uitgekeerd.

Online, dus binnen handbereik
Met de introductie van de overstromingsrisicoverzekering is een betaalbare overstromingsdekking nu dus ONLINE binnen handbereik gekomen van alle particuliere consumenten.

GEEN REACTIES