ASR meldt geslaagde introductie van de Doorgaanverzekering

Michiel Verwoest, lid RvB ASR © ASR

Preventieprogramma via tijdige ondersteuning moet tot de kans op langdurige arbeidsongeschiktheid verkleinen. De in november 2015 geïntroduceerde Doorgaanverzekering van De Amersfoortse is – zo meldt de verzekeraar – enthousiast ontvangen.

De Doorgaanverzekering biedt ondernemers, werkgevers en werknemers snelle hulp, zekerheid en comfort bij ziekte en verzuim. Hiermee heeft De Amersfoortse de handschoen opgepakt om het vaak ervaren gemis aan ondersteuning bij ziekte of dreigende arbeidsongeschiktheid bij ondernemers en werknemers in te vullen.
Omdat gezondheidsverzekeringen vaak bij verschillende verzekeraars worden ondergebracht die niet of nauwelijks met elkaar communiceren, blijft de nodige zorg en ondersteuning bij dreigende ziekte of uitval van de zelfstandig ondernemer of van werknemers vaak achterwege. Hierdoor ontstaat er nogal eens onduidelijkheid over wie welke kosten vergoedt. Met de Doorgaanverzekering biedt De Amersfoortse nu een oplossing vanuit de private sector, waarmee zowel de zelfstandig ondernemer als de werkgever en diens werknemers een helpende hand wordt geboden.

Door in de Doorgaanverzekering zorg en AOV in één oplossing aan de zelfstandig ondernemer aan te bieden kan De Amersfoortse de ondernemer tijdig helpen. Zo kan langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid worden voorkomen. Juist in de eerste weken van dreigende ziekte en arbeidsongeschiktheid kan veel resultaat geboekt worden. Uit onderzoek is gebleken dat tijdige hulp bij (dreigende) ziekte of arbeidsongeschiktheid de kans dat iemand na 2 jaar nog arbeidsongeschikt is, met 40% verlaagt. Een grote winst dus voor alle betrokken partijen. De collectieve verzekeringen van De Amersfoortse bieden een vergelijkbare oplossing voor de werkgever en zijn werknemers.AS

De Amersfoortse is de enige verzekeraar die arbeidsdeskundigen, medische expertise en uitgebreide dienstverlening op gebied van preventie en re-integratie onder één dak aanbiedt. De speciale Doorgaanexpert zorgt er bovendien voor dat de kennis en ervaring van De Amersfoortse op het gebied van ziektekosten en arbeidsongeschiktheid samen leiden tot de beste zorg.

Michel Verwoest, lid van de Raad van Bestuur van a.s.r.: ‘Met de Doorgaanverzekering laten we opnieuw zien dat De Amersfoortse dé Ondernemersverzekeraar van Nederland is. De grote belangstelling voor de Doorgaanverzekering toont aan dat deze inspringt op een behoefte bij de steeds groter wordende groep ondernemers en werkgevers, die voor de Nederlandse economie van enorm belang is. Als marktleider op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen begrijpen wij wat er bij hen leeft.

GEEN REACTIES