Aegon PPI naar administratief platform TKP

Tekenmoment uitbestedingsovereenkomst Ernst de Bie, directeur TKP en Eric Rutten, directeur Aegon PPI.

Aegon heeft haar nieuwe PPI Flex geadministreerd op het platform van dochter TKP. Medio 2016 zal naar verwachting de gehele PPI-portefeuille overgaan van Aegon Leven naar TKP.

“In 2010 wilden we snel van start en hebben daarom destijds voor het administratieve platform van Aegon Leven gekozen. Nu met de begin dit jaar gelanceerde PPI Flex kozen we voor TKP omdat het moderner is en meer mogelijkheden biedt. Daarom zijn er nu twee Aegon PPI-sites in de lucht”, licht Martin Spaans, Manager Klantenservice Aegon PPI desgevraagd toe.

PPI versus PPI Flex

Aegon heeft naast de traditionele PPI nu ook een PPI Flex in de markt gezet. “Het abonnement heeft zeer beperkte keuzemogelijkheden (paar hoogtevarianten staffel) en Flex wat meer keuze mogelijkheden (ieder percentage van de staffel, keuze franchise, etc.).”Dat zijn de verschillen tussen beide producten vertelt Spaans.

Hele PPI-portefeuille overzetten

Spaans is tot dusverre zeer tevreden over het beheer en de facturatie via TKP. “Als de indrukken positief blijven, zullen we medio 2016 de hele PPI-portefeuille overzetten en op termijn wellicht de hele leven-portefeuille.”

Productverbetering

Spaans ziet de omzetting als een propositie- en productverbetering. “TKP biedt meer webservices en is veel klantvriendelijker. Daarnaast zullen we meteen de lifecycle innoveren. In plaats van het afbouwen per vijf jaar, willen we dit geleidelijker, namelijk per jaar, gaan doen. Er is dan minder effect van grote events. Daarnaast zullen we gaan werken met drie hoofdfondsen om een betere formule en schaalgrootte te creëren.”

Bron: redactie Findinet

GEEN REACTIES