Achmea is favoriete werkgever onder verzekeraars

Kantonrechter gaat niet mee in eis Nivre-lidmaatschap van schade-expert

Achmea is de favoriete werkgever in de pensioen- en verzekeringssector, gevolgd door Nationale-Nederlanden en Aegon. Dat blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2018 onder Nederlandse hoogopgeleiden. Achmea steeg van de 38ste naar de 24ste positie.

Intermediair onderzoekt jaarlijks welke werkgevers favoriet zijn onder hoogopgeleide werknemers. Tijdens het Intermediair Arbeidsmarkt Event werden de resultaten bekendgemaakt van het Intermediair Imago Onderzoek 2018. Er zijn 4.216 hbo+’ers in de leeftijd tot 45 jaar bevraagd over het arbeidsmarktimago van organisaties en hun persoonlijke ambities, wensen en verwachtingen. De ondervraagden mochten drie bedrijven noemen waar ze het liefst willen werken.

HR-directeur Elly Ploumen van Achmea reageert verheugd: “De arbeidsmarkt trekt weer aan en werkzoekenden hebben hierdoor meer keuze. Als bedrijf dat talent wil binnenhalen en vasthouden, doen we ons uiterste best een aantrekkelijke werkgever te zijn. Het is mooi dat dat op grote schaal wordt gezien en herkend. Wij merken dat mensen zaken als flexibiliteit, maatschappelijke betrokkenheid en innovatie belangrijk vinden. Want daarom kiezen ze voor ons bedrijf en niet voor een ander.”

Totale ranglijst
In de totale ranglijst staat de Rabobank op één. De bank stond de afgelopen jaren afwisselend in de top drie en top vijf van favoriete werkgevers en dit jaar heeft de bank de koppositie overgenomen van Philips, dat nu als tweede eindigt. Shell, ING en Google voltooien de top vijf.

Bron: Achmea, Intermediair

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

 

 

GEEN REACTIES