Aanspraken Heijmans Pensioenfonds overgenomen door Zwitserleven

Aanspraken Heijmans Pensioenfonds overgenomen door Zwitserleven

Zwitserleven neemt de pensioenaanspraken van de Stichting Pensioenfonds Heijmans N.V. over. Dat heeft Zwitserleven vandaag bekend gemaakt. In totaal gaat het over 2200 deelnemers.

Heijmans Pensioenfonds heeft de strategische keuze gemaakt om de aanspraken te herverzekeren bij een verzekeraar. Door de rechten bij Zwitserleven onder te brengen, wil het pensioenfonds zekerheid creëren voor de deelnemers. Bovendien wordt door de overdracht voor hen een korting van 2% uit het verleden volledig en structureel gerepareerd.

Win-winsituatie
Hans Visser, general manager Pensioenen bij Zwitserleven: ‘Door de overname van de verhoogde aanspraken is het voor Pensioenfonds Heijmans mogelijk om zekerheid te realiseren en Zwitserleven krijgt door de overname nieuwe gelden binnen waarmee extra kan worden belegd, en dat zorgt weer voor extra rendement. De overname zorgt daarmee voor een win-winsituatie voor alle betrokken partijen; zowel Zwitserleven als de deelnemers van Pensioenfonds Heijmans gaan van de overname profiteren.’

In 2017 liet Zwitserleven al groeiambities zien door de pensioenaanspraken over te nemen van de vroegpensioenregeling voor personeel in de technische groothandel (VP Tech).

Bron: Zwitserleven

GEEN REACTIES