A.s.r. nog voor zomer naar de beurs

COVID-19 raakt ASR niet, dankzij verscheidenheid aan activiteiten
© a.s.r.

A.s.r. maakt bekend het liefst nog voor de zomer een beursgang naar Euronext Amsterdam te maken. Prijs en omvang zijn nog niet bekend.

ASR schrijft in een persbericht: “De aanbieding, de omvang van de aanbieding en het tijdstip daarvan zijn onder andere afhankelijk van de marktomstandigheden. Onvoorziene omstandigheden daargelaten zou de IPO tijdens het tweede kwartaal van 2016 gelanceerd kunnen worden. Alle voor het proces benodigde goedkeuringen, inclusief die van het Nederlandse parlement, zijn ontvangen”.

(NL Financial Investments (NLFI; de huidige aandeelhouder) zal na de notering een aanzienlijk belang in a.s.r. behouden, hoewel het NLFI’s voornemen is om dit belang op den duur volledig af te bouwen.

 

a.s.r. is voornemens om over 2016 een dividend uit te keren van € 175 miljoen, dat zal worden uitbetaald in 2017. Dit dividend is discretionair en niet gebaseerd op het dividendbeleid dat a.s.r. vanaf 2017 beoogt te voeren. Voor 2017 en daarna, beoogt a.s.r. een dividendbeleid in te voeren met een pay-out ratio van 45% tot 55% van het netto operationeel resultaat beschikbaar voor aandeelhouders (d.w.z. na aftrek van kosten voor hybride kapitaal).

Conform dit dividendbeleid verwacht de Groep geen cash dividend uit te keren in het geval de Solvency II ratio onder de 140% komt.

In oktober 2008 kwam a.s.r. (als afsplitsing van Fortis Verzekeringen Nederland) in handen van de Nederlandse Staat. De beursgang is een logische stap. De minister van Financiën heeft vanaf het moment van nationalisatie aangegeven dat deze investering van tijdelijke aard zou zijn.

(Bron: a.s.r.)

GEEN REACTIES