Nieuwe Chairman benoemd bij Lloyd’s of London.

De nieuwe Chairman van Lloyd’s heet Bruce Carnegie-Brown. Hij heeft meer dan 35 jaren ervaring in de wereld van de financiële dienstverlening en is met ingang van juni dit jaar in functie.
Zijn benoeming was unaniem door zowel de Lloyd’s Council (zoiets als de RvB) als de Lloyd’s Franchise Board.
Hij is de opvolger van John Nelson, die de afgelopen zes jaren de scepter zwaaide.

Nelson over zijn opvolger :
Bruce is een uitstekende keuze : Hij heeft een langdurige carrière in de financiële dienstverlening en zijn kennis en ervaring heeft hij opgedaan bij verzekeringsbedrijven die mondiaal actief zijn. Hij weet hoe de hazen lopen. Begrippen als “Broker” en “Underwriter” of “Verzekeringsmarkt” zijn voor hem gesneden koek.
Bruce start precies op het moment dat er voor Lloyd’s spannende tijden aanbreken. Nieuwe kansen te over en vele uitdagingen voor de toekomst.”

Hij is momenteel Voorzitter van de Moneysupermarket Group en Vice-voorzitter van de Banco Santander.

Inga Beale
Inga Beale (Lloyd’s Chief Executive DBE) over Bruce : “Zijn ruime ervaring op het gebied van de verzekeringsbedrijfstak, het bankwezen en opgedaan tijdens zijn betrokkenheid bij de Moneysupermarket Group biedt Lloyd’s een uniek perspectief voor de wijze waarop wij onze zaken kunnen gaan organiseren in de hedendaagse markt. Zodra wij onze plannen concretiseren om de London Market te moderniseren, zal zijn inbreng van onschatbare waarde zijn. Het is van belang dat de Lloyd’s of London en de London market als geheel de belangrijkse Hub blijft voor specialistische verzekeringsproducten en de herverzekeringsbranche”.

Bron : Global re

GEEN REACTIES