Senior shopt voor lijfrenteuitkering

goedenwelHet overgrote deel van de senioren met een levens-verzekering gaat shoppen naar de beste aanbieder voor de lijfrente-uitkering bij het vrijkomen van het lijfrentekapitaal. Dat blijkt uit een onderzoek van seniorencommunity Goedenwel in opdracht van Pensioenkoers.nl. Slechts 13% blijft bij de verzekeraar waar de lijfrente is opgebouwd.

Driekwart van de deelnemers maakt regelmatig gebruik van vergelijkingssites. Online vergelijken gebeurt met name voor computers (75%), witgoed (72%), bruingoed (67%), telecomabonnementen (64%) en energieproducten (52%).

Opvallend is dat online vergelijken veel minder gebeurt als het gaat om financiële producten (36%).

Shoppen voor een lijfrente doet 87%. Een meerderheid van 53% oriënteert zelf, 34% doet dit met behulp van een tussenpersoon en 13% accepteert het aanbod van de bestaande verzekeraar. Aldus het onderzoek van Goedenwel waar 358 senioren aan mee deden, waarvan de grootste groep in de leeftijdscategorie 55 tot 64 jaar valt.

Pensioenkoers is actief sinds 2008 als vergelijkingssite van vrijkomend pensioen, lijfrente, en gouden handdrukkapitalen, waarop tien grote verzekeraars actuele tarieven aanbieden. Pensioenkoers is een samenwerkingsverband van actuarieel bureau Vermaase Insurance Automation, assurantietussenpersoon Apple Tree en de verzekeraar Achmea Innovatie.

Goedenwel is een mvo-initiatief van Achmea voor de 55 plus doelgroep en heeft bijna 20.000 leden.

GEEN REACTIES