Recordaantal verzekeraars voor klas in Week van het geld

Honderden medewerkers van verzekeringsmaatschappijen staan volgende week op basisscholen in heel Nederland voor de klas. Ze verzorgen tijdens de Week van het geld (14 t/n 18 maart) de gastles Fix je risk over verzekeren. Verzekeraars starten ook voor het eerst op mbo-scholen met een serie pilotlessen.

Onderdeel van de gastles is het bordspel Fix je risk, dat de geleerde begrippen op een speelse wijze benadrukt. In totaal geven verzekeringsmedewerkers 512 lessen, een record. Dat betekent dat 12.479 leerlingen een les over verzekeren krijgen. Financiële educatie is één van de speerpunten van het Verbond. Wie op jonge leeftijd nadenkt over (financiële) risico’s, is later beter in staat weloverwogen keuzes te maken. De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken, waarvan het Verbond deel uitmaakt. Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform.

Dit jaar richt de sector zich met het pilotprogramma MoneyWays voor het eerst op mbo-scholieren niveau 3 & 4. Mbo-leerlingen zijn een financieel kwetsbare groep zo blijkt uit het Nibud-onderzoek Mbo’ers in geldzaken (2015). Van de mbo’ers heeft 37 procent één of meer schulden, 20 procent komt vaak of altijd geld tekort en 15 procent ervaart zelf een financieel probleem. Daarnaast ziet het Verbond van Verzekeraars vanuit mbo-docenten veel behoefte aan lesstof op het gebied van financiële educatie.

(Bron: Verbond)

 

GEEN REACTIES