Onderzoek versterkt misverstand rond Brand New Day

╚Brand New Day (BND) favoriet voor aanvullend pensioen╚ luidt de conclusie van een door WUA! ingesteld webonderzoek. Op de tweede plaats eindigde ING en AEGON werd derde. De verspreiding van dit bericht versterkt het door BND in het leven geroepen misverstand dat deze onderneming een pensioenproduct aanbiedt. Daarvan is geen sprake, hoe graag BND dat ook wil suggereren door in reclame uitingen haar kosten te vergelijken met die van verzekeraars (wonderlijk dat nog niemand naar de Reclame Code Commissie is gestapt).

BND biedt niets meer en minder aan dan een beleggingsrekening. Mensen met een pensioengat kunnen die het etiket van lijfrenterekening opplakken, waardoor zij het recht verwerven van uitgestelde belastingbetaling. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om later met het opgebouwde saldo een lijfrente aan te kopen en op die manier een spaarpot op te bouwen voor de oudedag.

"Het onderzoek meet hoe goed de huidige aanbieders in de markt liggen als consumenten besluiten hun huidige polis voor een aanvullend pensioen over te boeken", aldus WUA! "De BND-website scoort eerste plaatsen op de deelaspecten kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, informatiewaarde en vormgeving." De meer deskundige bezoeker kan op de website inderdaad te weten komen dat bij oversluiting de extra mogelijkheden van oud regime polissen vervallen. Maar de andere verschillen tussen een lijfrenteverzekering en lijfrente banksparen hebben wij niet gevonden.

Zo wordt geen woord gewijd aan de verzekeringsaspecten, het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht. Bezoekers wordt niet verteld dat ook een geblokkeerde banspaarrekening in het faillissement van de rekeninghouder valt, terwijl in geval van een lijfrenteverzekering de curator deze verzekering niet mag afkopen.

Zie voor meer verschillen tussen een product zoals dat van Brand New Day en een lijfrenteverzekering de Kennisportal Lijfrente .

GEEN REACTIES