Nieuwe voorzitter World Broker Network

Daniel de Swaan, nieuwe voorzitter WBN

Daniël de Swaan (Meijers) komende twee jaar bestuursvoorzitter World  Broker Network (WBN).

Druck                                                                                                                          Tijdens de 54e halfjaarlijkse conferentie van het internationale makelaarsnetwerk WBN (World Brokers Network), die vorige week werd gehouden in het Amerikaanse San Diego, is de Nederlander Daniël de Swaan, benoemd tot bestuursvoorzitter van  het World Brokers Network (WBN). Dit is het grootste wereldwijde netwerk van onafhankelijke risk management consultants en verzekeringsmakelaars in de wereld. Hij volgt hiermee de Amerikaan Markham McKnight op, die deze functie de afgelopen twee jaar vervulde.

Meijers logo

De Swaan, werkzaam als financieel directeur bij de in Amstelveen gevestigde verzekeringsmakelaar Meijers, zal  als voorzitter de komende twee jaar leiding geven aan de 15 bestuursleden tellende board. Deze is verantwoordelijk  voor de strategie en het beleid van het internationale netwerk. Ook is de board verantwoordelijk voor de aansturing van het  kantoor van de WBN-organisatie  in San Mateo. De Swaan is de tweede WBN-voorzitter in de historie die Meijers levert.  Jaap Meijers ging hem van 1998 tot 2002 voor.

Het WBN zag in 1989 het levenslicht onder de naam Insurance Broker Network. Doelstelling van de oprichters was  hun nationale klanten ook buiten de landsgrenzen goed van dienst te kunnen blijven zijn. Daartoe zijn strakke, eenduidige procedures over de kwaliteit en snelheid van service opgesteld. Na de toetreding van enkele Amerikaanse makelaars in 1996 werd de naam veranderd in WBN en breidde het werkgebied zich uit tot de gehele wereld. Sindsdien is het WBN fors gegroeid, zowel qua aantal deelnemende makelaarsbedrijven als qua omzet. Momenteel zijn bij het WBN 110 makelaars uit 102 landen in alle werelddelen aangesloten, die bij elkaar goed zijn voor een premieomzet van circa 35 miljard dollar. In Nederland is Meijers het enige bij het netwerk aangesloten bedrijf.

GEEN REACTIES