Legal & General/Scildon blijft inzetten op onafhankelijk adviseur

© Legal & General

Afgelopen week presenteerde Legal & General op vier plaatsen in Nederland haar nieuwe naam “Scildon”. De primeur was steeds voor de financieel adviseurs waarmee Legal & General samenwerkt.

Tijdens een van de presentaties, in het Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn, was ook John Deane aanwezig. Deane is Chief Executive Officer van Chesnara, de nieuwe aandeelhouder van Legal & General Nederland. Hij praatte de aanwezige adviseurs bij over de visie van de aandeelhouder op de Nederlandse markt.

Deane: “We zien grote kansen op de Nederlandse markt. De aanwezigheid van hoog opgeleide, onafhankelijke adviseurs komt tegemoet aan de brede behoefte van consumenten aan persoonlijk en onafhankelijk financieel advies. Wij zien het als onze rol om faciliteiten te scheppen waarmee u als onafhankelijk adviseur het beste kunt opereren. Door adviseurs te ondersteunen en ze te helpen succesvol te zijn, helpen wij onszelf om succesvol te zijn. Sinds 2009 doen wij dit al in Zweden, waar wij een intermediaire maatschappij (Movestic) verworven. Wij kijken ernaar uit om nu samen te gaan werken met adviseurs in Nederland en ze te helpen met de veranderende wensen van de consument”.

Voortzetting koers
Commercieel directeur Michel van Dam informeerde de aanwezigen over voortzetting van de koers van Legal & General en de keuze voor de nieuwe naam Scildon: “We zullen ons huidige productbeleid voortzetten. We blijven daarbij kiezen voor de onafhankelijk adviseur. Onze nieuwe naam Scildon is afgeleid van het oude Engelse woord ‘scild’ (shield = schild) en ‘skills’, en staat voor bescherming, slagvaardigheid en deskundigheid. Het schild van ons huidige Legal & General-logo hebben we een ander jasje gegeven. Dit schild staat voor bescherming van de financiële zekerheid voor onze klanten. De nieuwe kleuren oranje, wit en blauw staan symbool voor onze Nederlandse achtergrond.”

De naamswijziging naar Scildon vindt geleidelijk plaats. Uiterlijk op 1 juli a.s. moet deze operatie volledig zijn afgerond en vanaf dat moment wordt uitsluitend de naam Scildon gebruikt. Klanten worden uiteraard voor die tijd geïnformeerd.

Focus bij pensioen ligt te veel op kosten’
Theo Krins, Manager Vermogensadvies van Legal & General, informeerde de aanwezigen over de digitale tools die de maatschappij voor de adviseurs heeft ontwikkeld op de drie aandachtsgebieden vermogensopbouw, risico en collectief pensioen.

Op het gebied van collectief pensioen werkt Legal & General uitsluitend met externe fondsbeheerders. Theo Krins: “In de praktijk kijken werkgevers veel te veel naar kosten. Het rendement dat de fondsen over een langere periode maken, heeft echter een veel groter effect op de op te bouwen waarde dan de kosten”.

Rendementswijzer
Op het gebied van vermogensopbouw introduceerde Krins de Rendementswijzer: “Een slimme tool waarmee met een beperkte invoer van gegevens op basis van meer dan 10.000 scenario’s het verwachte eindkapitaal bij vermogensopbouwproducten nauwkeurig kan worden gevolgd. Deze tool helpt adviseurs om bij advies- en onderhoudsgesprekken in korte tijd de klant inzicht te geven in de ontwikkeling van het kapitaal. Hierdoor ziet de klant dat hij “op koers” zit, of dat er afwijkingen zijn van eerdere verwachtingen. Hoe eerder deze signalering plaatsvindt hoe eenvoudiger het is om tot bijstellingen te komen, waardoor het oorspronkelijke doelkapitaal toch nagestreefd kan worden”.

Bron: Scildon / Legal & General

GEEN REACTIES