CVS: meer schadeclaims na zomervakantie

© Verbond

Na de zomervakantie stijgt het aantal claims van automobilisten na aanrijdingen met voetganger of fietser met ruim 30 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

Samen met Veilig Verkeer Nederland roept het Verbond van Verzekeraars automobilisten op om alert te zijn voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals naar schoolgaande kinderen. “We constateren een opvallende piek in het aantal aanrijdingen vlak na de zomervakantie, als kinderen weer naar school gaan,” aldus algemeen directeur Richard Weurding. In de weken na de zomervakantie steeg in 2015 het gemiddeld aantal schadeclaims van automobilisten na aanrijdingen met een voetganger of fietser van 211 naar 280 per week.

Safety Deals
Verzekeraars zetten zich al langer in voor verkeersveiligheid. Het Verbond heeft verschillende Safety Deals met partners, zoals Veilig Verkeer Nederland, gesloten om kwetsbare verkeersdeelnemers bewust te maken van risico’s. Daarnaast maken verzekeraars zich sterk voor het registeren van van elke aanrijding in Nederland. Daarom is in april de app Mobielschademelden gelanceerd.

(Verbond)

GEEN REACTIES