Bedrijfsautobranche groeit sterk

Bedrijven in de bedrijfsautobranche boekten in het tweede kwartaal een omzetstijging van 14%. Ook andere segmenten in de auto- en motorsector deden het goed. Dat meldt het CBS.

Verkopers van bedrijfswagens (zoals vrachtwagens en bussen) verkochten in het tweede kwartaal bijna 19.000 stuks, een stijging van 18%. Ook in het eerste kwartaal was er al een dubbelcijferige groei te noteren (+11%).

De omzet van de motorbranche groeide in het tweede kwartaal met bijna 14 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het is het zesde kwartaal op rij dat de omzet in de motorbranche met meer dan 10 procent stijgt.

Personenauto’s

Het segment personenauto’s steeg wat minder uitbundig, maar met een toename van drie procent is dit wel de sterkste stijging sinds 2011. Wel daalde het aantal verkochte personenauto’s licht naar bijna 92.000 exemplaren in het tweede kwartaal, wat gemiddeld genomen dus een prijsdaling impliceert.

Marktomslag

Over de gehele auto- en motorbranche was de omzettoename in het tweede kwartaal 6% vergeleken met een jaar eerder. Voor de eerste helft van dit jaar betekent dit een groei van de omzet met 4%. De goede cijfers over 2015 markeren een omslag in de markt. In de afgelopen drie jaar kromp de omzet van de autobedrijven. Wel ligt het omzetniveau nog ruim 20 procent onder het niveau dat in de eerste helft van het topjaar 2007 werd behaald.

Bron: Persbericht CBS

GEEN REACTIES