GoedIdee dekt ook inkomensterugval door echtscheiding

De inkomensverzekering van Dazure dekt de risico’s van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, echtscheiding en overlijden partner.

Dazure brengt de GoedIdee Inkomensgewenning op de markt. De inkomensverzekering verzekert huizenkopers in loondienst tegen onvrijwillige terugval (dit betekent buiten schuld) van het netto inkomen door diverse oorzaken. Afhankelijk van de keuze van de productvariant zijn de gedekte risico’s arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, echtscheiding en overlijden partner. Deze verzekering is alleen af te sluiten bij het kopen van een woning. De uitkering bouwt af met een vast percentage, zodat het een tijdelijke uitkering betreft, die de klant tijd en gelegenheid geeft om passende actie te ondernemen.

Het product kent 3 varianten:

GezinsInkomensgewenning: voor gehuwden, geregistreerd partnerschap en samenwonenden met samenlevingscontract

Uitkeringsduur keuze 25, 40 of 50 maanden

Gedekte risico’s: werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden en echtscheiding

EigenInkomensgewenning: voor alleenstaanden of samenwonenden zonder samenlevingscontract

Uitkeringsduur keuze 25, 40 of 50 maanden

Gedekte risico’s: werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden

ArbeidsInkomensgewenning: voor alle doelgroepen

Uitkeringsduur 75 maanden

Gedekte risico’s: werkloosheid en arbeidsongeschiktheid

Echtscheiding is een vaak vergeten oorzaak voor financiële problemen. De laatste cijfers van de NHG spreken voor zich; 75% meer gedwongen verkopen in 2012 ten opzichte van 2011, waarbij echtscheiding bij 61% als oorzaak is aangegeven.

Dazure vindt deze inkomensverzekering een adviesproduct bij uitstek en kiest daarom bewust niet voor een directe marktbenadering. De GoedIdee Inkomensgewenning wordt daarom uitsluitend door Dazure aangeboden via de bij haar aangesloten adviseurs.

GEEN REACTIES