Lang niet zeker dat nFTK door Eerste Kamer komt

Christen Unie en SGP hebben twijfels bij belangrijke onderdelen van het westvoporstel dat het nieuwe financiƫle toetsingskader regelt.

Dit meldt het Reformatorisch Dagblad. De steun van de christelijke partijen is onontbeerlijk voor een meerderheid in de Eerste Kamer.

Christen Unie en SGP horen tot de bevriende oppositiepartijen van dit kabinet, maar zijn wat het nieuwe FTK niet aan medewerking gebonden. Arie Slob tegenover het Reformatorisch Dagblad: “Wij zijn nog niet overtuigd door de plannen en tekenen niet bij het kruisje.”

Ook SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf zegt “nog lang niet zo ver te zijn dat ik het wetsvoorstel steun. Staatssecretaris Klijnsma moet met een goed verhaal komen om mij over de streep te trekken.”

Dijkgraaf benadrukt, aldus de krant, dat er geen financiële consequenties zijn als het pensioenvoorstel het niet haalt, omdat er geen bezuiniging mee gemoeid is. “De staatssecretaris heeft dan natuurlijk wel een flink politiek probleem.”

Tegenstanders tegen het nFTK, zoals onder meer de Pensioenfederatie, weten dus op wie zij hun lobbypijlen kunnen richten.

GEEN REACTIES