Belastingdienst publiceert nettopensioen staffels 2015

Voor de nettopensioenregeling zal een premiestaffel zowel op basis van een rekenrente van 4% als een rekenrente van 3% met een uitkeringsbegrenzing gelden.

De Belastingdienst heeft de staffels gepubliceerd, hoewel de wetsvoorstellen nog bij het parlement in behandeling zijn. Het gaat om de Verzamelwet pensioenen 2014 en het Belastingplan 2015, waarin delen van het nettopensioen aan de orde komen.

De voorgestelde nettopensioenregeling voorziet in een afzonderlijke box 3-vrijstelling voor arbeidsgerelateerd nettopensioen. Voor de vormgeving en begrenzing van de box 3-vrijstelling voor nettopensioen wordt zo veel mogelijk aangesloten bij de regels voor beschikbarepremieregelingen. De premiepercentages zijn gericht op een maximale opbouw van nettopensioen volgens het middelloonstelsel.

Voor de premiestaffels geldt uiteraard het formele voorbehoud dat de in de wetsvoorstellen Verzamelwet pensioenen 2014 en Belastingplan 2015 voorgestelde bepalingen inzake de nettopensioenregeling door het parlement worden aangenomen.

GEEN REACTIES