Wiebes schuift eigen beheer dga op lange baan

Staatssecretaris Wiebes heeft de Eerste Kamer gevraagd het mondeling overleg dat op 7 oktober gepland staat “in de tijd te verplaatsen”.

Dat overleg had als onderwerp Toekomstperspectieven pensioenen in eigen beheer.

Wiebes schrijft:

“Over dit onderwerp heeft naar aanleiding van een toezegging van mijn ambtsvoorganger in uw Kamer en de daaruit voortvloeiende notitie een uitvoerige schriftelijke gedachtewisseling plaatsgevonden met de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Ik onderken dan ook dat in beide Kamers der Staten-Generaal belang wordt gehecht aan een inhoudelijke discussie over de toekomstperspectieven voor pensioenen in eigen beheer. Om die reden wordt, ook in het licht van de voorziene stelselherziening, thans hard gewerkt aan een concreet voorstel terzake. Over de contouren van dat voorstel ga ik graag met uw Kamer in gesprek. Het voorgaande neemt niet weg dat aanstaande dinsdag daarvoor naar mijn mening te vroeg is.

Met name de wijze waarop in die contouren een eventuele overgang naar een nieuw systeem verantwoord kan worden vormgegeven, waarbij zeker ook de positie van de partner van de ondernemer nadrukkelijke aandacht verdient, vraagt nader onderzoek en verdere afstemming binnen het kabinet en met maatschappelijke organisaties. Dat vergt nog enige tijd.

Ik vraag uw Kamer dan ook het geplande Mondelinge Overleg in de tijd te verplaatsen. In overleg met uw Kamer zal zo snel als mogelijk een nieuw overleg gepland worden.”

GEEN REACTIES