Nationale-Nederlanden Bank heeft eigen (VISA) creditcard

Klanten kunnen nu ook betalen via Nationale-Nederlanden Bank met een creditcard waarmee ze tegelijkertijd een goed doel steunen.

De gebruiker van deze creditcard geeft iets terug aan gezinnen in financieel zwaar weer. Voor elke transactie met de creditcard doneert Nationale-Nederlanden namelijk 10 eurocent aan de LINDA.foundation.

Eerste betaalproduct

‘‘We zijn trots dat we vandaag onze creditcard kunnen introduceren. Naast hypotheken, sparen, lenen en beleggen kunnen klanten nu ook betalen via Nationale-Nederlanden Bank met een creditcard waarmee ze tegelijkertijd iets teruggeven aan een ander en een goed doel steunen. Hiermee onderscheidt onze creditcard zich van andere Cards.’’ aldus Erik Muetstege, CEO Nationale-Nederlanden Bank.

Aankopen verzekerd en wereldwijd geaccepteerd

De Nationale-Nederlanden CreditCard is de eerste creditcard in Nederland die voorzien is van de zogenaamde NFC Chip, wat contactloos betalen mogelijk maakt. Hij wordt samen met International Card Services (ICS) uitgegeven als VISA Card en op ruim 27 miljoen adressen wereldwijd geaccepteerd. Aankopen met de creditcard zijn automatisch 365 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Het eerste jaar is de creditcard gratis en daarna zijn de kosten EUR 20,- per jaar. Tevens kan de creditcardgebruiker tot en met december 2016 kosteloos geld opnemen bij alle betaalautomaten in Nederland.

LINDA foundation

Het fonds is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In Amsterdam zelfs één op de vier. Verwacht wordt dat dit aantal zal stijgen. Het ingezamelde geld gebruikt de LINDA.foundation om deze gezinnen financieel te steunen.

GEEN REACTIES